Shaker logo

איך שייקר נולד

circle-dots

שייקר נולד - מאחורי הקלעים או איך נולד הרעיון

הדרך מאימ.דיגיטל לשייקר

2020 יוצאים שוב לדרך

איך נולד הרעיון?

ההתחלה היא אי שם בשנת 2009. אימ הדרכות יצאה לאור! בהתחלה היו שאמרו שאין בה מיקוד כיוון שראו חברת ייעוץ שבין לקוחותיה יש רשת מרפאות פרטיות, יקבים גדולים ויקבי בוטיק, רשת בתי מלון מפוארת וידועה, סטארט-אפ, סוכנות ביטוח… בקיצור הסתכלו על הלקוחות וראו שאין קשר ולכן החליטו שהחברה לא ממוקדת. האמת היא הפוכה, אימ הדרכות היתה תמיד ממוקדת, ממוקדת בשיטת אימ, בגישה ניהולית מיוחדת ומאפשרת. כלי הניהול שבה התפתחו משנה לשנה וגם גדלו, וככל שנצבר ניסיון, גם זוקקו ושויפו וכך גם התוצרים העסקיים והארגוניים של הלקוחות שבחרו בשיטת אימ. לאורך השנים וכדי לשמור על איכות העבודה, מהירות התגובה ושירות מיטבי נאלצו חברי הצוות באימ לסרב לפניות של לקוחות פוטנציאלים, ככל שהתקדם הזמן גם נוצר חסם נוסף, פער בין מחירי התהליכים של אימ הדרכות לבין יכולת או רצון (סדר עדיפויות ותקצוב) של הלקוח. המתח הזה קיים גם היום, בין הרצון לעשות ולהצליח עם הלקוח הפוטנציאלי לבין שימור האיכות שלה גם במחיר של איבוד לקוח פוטנציאלי או במילים אחרות, המחיר של תהליך לא מאפשר לכל חברה וארגון לשכור את שירותי אימ הדרכות. אז אימ הדרכות הניחה את יסודות הידע והשיטה לאימ.דיגיטל.

אימ.דיגיטל ושייקר Shakerr

האמת לגבי אימ.דיגיטל, נטועה אי שם בשנת 2004, אימ הדרכות עוד לא היתה קיימת אך חלק מעקרונותיה כבר גובשו, היו גם כמה טכניקות שהופעלו. במקומות בהן אהד גניאל פעל כמנהל, השיטה הופעלה והוכיחה את עצמה, כך שהפיתוח שלה מוקדם מאוד. בשנת 2004 במפגש ארעי ואקראי בחנות צילום מסמכים, שגרר מיד לאחריו, בקבוק קאשסה, כמה לימונים טובים ושתיה בחברותא. במפגש הזה נטמנו זרעי החברות, בין אהד גניאל לאורון ברבר. את התואר הראשון עשו יחד, אהד ואורון. חייהם המקצועיים לקחו את האחד לפתוח את אימ הדרכות ואת השני לפתוח… טוב הרשימה של החברות ארוכה, רובן קשורות לעולם הדיגיטל בצורה כזאת או אחרת.

לאורך השנים, נפגשו השניים וחשבו יחד, זה על חברתו של זה וזה על חברתו של זה. הרעיון שאימ הדרכות אינה נגישה לכל, הפריעה לשניהם. שניהם גם רצו לעבוד ביחד, כי ככה זה בין חברים. היה ברור שיעשו משהו ביחד אך אף אחד משניהם לא ידע מה. ביום בהיר אחד (זאת כתיבה ספרותית, יתכן שזה היה יום גשום לחלוטין) אורון הבליח עם רעיון, להנגיש את הידע של אימ הדרכות, את השיטה והכלים. אהד אמר שזה מה שאימ הדרכות עושה. כחברת ייעוץ היא מגיעה לארגון, מאבחנת ואז מטמיעה את כליה ובאמצעותם מייצרים את השינוי (יצירת תשתית ארגונית לשיפור ביצועים). אורון חייך ואמר שזאת בדיוק הבעיה שהחברה החדשה תטפל, הוא אמר שיש חברות וארגונים שאין להם תקציב לתהליכים מעמיקים ומקיפים כאלה ועדין רוצים לשפר את הביצועים. החברה החדשה תספק להם את הידע, בלי אימ הדרכות. אהד לא הבין. אורון הסביר: “אנחנו נייצר ידע שיועבר ישירות למי שרוצה ליישם, בלי יועצים, בלי מלווים, בלי אימ הדרכות, והכל באינטרנט – ובאוטומט”. אהד חייך ולגם עוד כוס וויסקי. אחרי השיחה הזאת, נעשה ניסיון ואחרי מספר חודשים החליטו השניים להניח לזה, זאת אינה העת לכך.

שנת 2020, אימ.דיגיטל יוצאת לאור

כנראה שהגיע העת, הנגיף הקטן, שהרעיש את העולם גם הביא את שני המייסדים לשוב על הרעיון. לפתח ברצינות פלטפורמה אינטרנטית שתספק ידע, תאפשר להתאמן, לתרגל, לעשות את השינוי בעצמך, עם עצמך. בזמן שלך, במכשיר שנוח לך, באיזה מקום שתבחר – הכל בהתאמה אמיתית לך. פלטפורמת למידה הטובה ביותר, מזמינה, נגישה ומותאמת – לצרכיך ורצונותיך.

אז אחרי מחקר יסודי, נבחרה מערכת איכותית וחזקה, גובש, נכתב, צולם, הוקלט, נערך, דויק, זוקק ועוד פעלים מגניבים כאלה ואימ.דיגיטל נולדה. אימ.דיגיטל פשוט לדעת! האתר הזה עלה לאוויר, בתוכו מתחבאת ומצטנעת מערכת למידה מהמתקדמות בעולם, אליה נוצקו תכנים שונים ומגוונים של שיטת אימ: שיעורים מצולמים, מאמרים ייעודיים, תרגילים ואימונים, הסכתים וכמובן גם כמה מבחנים ומבדקים ומעתה ניתן ללמוד אימ, ניתן לתרגל אימ גם בלי אימ הדרכות.

משניים לשלושה שייקרים

תהליך הקמת הפלטפורמה היה תהליך ארוך ומייגע. הוא כלל למידה רבה של מודולים, מערכות למידה, פיצ’רים, עיצובים. מדובר על משאבי זמן והון אדירים. אורון ואהד חשבו שיהיה נכון לחשוף חברים ומקורבים לגרסאות השונות של המערכת. לראות כיצד אחרים מגיבים לדרך ולאופן הייחודי של הלמידה באימ.דיגיטל.

כך הכיר, בועז גניאל, קצין מוערך בחיל האוויר הישראלי, את המערכת. בועז סייע בדיוק התהליך, נתן עצות והמלצות מועילות שהפכו את המערכת לכמעט מושלמת (היא מושלמת כשיש בה שייקרים, או בעברית אנשים לומדים). בועז גם הבין עד כמה מערכת כזאת יכולה לסייע ולתמוך בארגונים וחברות בישראל ובעולם. לקחת תהליכי למידה, אימון, תירגול ולהפוך אותם לנגישים, מעניינים, מדידים. אט אט התבשלה אצל בועז ההבנה שאימ.דיגיטל יכולה להיות לבית עבורו. כשהוא פנה לאורון ואהד וביקש להצטרף כשותף למיזם, שניהם חייכו והסכימו. יכולותיו וניסיונו הביאו אותם לבחור בו כמנכ”ל. בספטמבר 2021 בועז הצטרף לאימ.דיגיטל וכמנכ”ל החל בתהליך מיתוג – כך נוצרה שייקר – הפלטפורמה האידיאלית להקניית ידע בארגונים וללמידה עצמית מהנה, יעילה ומרחיבת דעת. עולם שלם ומגוון של תוכן מקצועי ומעניין שמותאם אישית למנהלים ולעובדים.

אימ.דיגיטל בע”מ הינה החברה שמאחורי המותג “שייקר”. הפלטפורמה שמספקת את הידע, השיטות, הכלים וכמובן הגישה הניהולית של שיטת אימ לחברות וארגונים, למנהלים ועובדים, לאנשים פרטיים ולכל מי שרוצה לדעת, פשוט לדעת.

מאמרים נוספים

הקשבה ולמידה

ללמוד מהסכתים: הקשבה ולמידה או מדוע צריכת ידע בפודקאסטים היא מעולה? למעלה מ-48 מיליון פרקי

Shaker logo
שייקר כאן בשבילך לכל שאלה, התלבטות ובקשה